De Slagwerkgroep

De slagwerkgroep van CMV Prinses Margriet bestaat uit circa 15 jonge slagwerkers die zowel ritmische als melodische slagwerkinstrumenten bespelen. Er zijn melodische slagwerkinstrumenten, zoals marchingbells, vibrafoons, xylofoons, marimba’s en pauken. Daarnaast zijn er de niet-melodische slagwerkinstrumenten, zoals trommels, tom-toms, bongo’s, bekkens en vele kleine effecten-instrumenten.

De slagwerkgroep treedt samen met het fanfareorkest op tijdens concerten en straatoptredens, maar geeft af en toe ook eigen optredens. Daarnaast neemt ze deel aan concoursen, speciaal gericht op slagwerkensembles.

De Dirigent

De slagwerkgroep wordt op inspirerende en enthousiaste wijze gedirigeerd door Tim van Klompenburg. Tim is opgegroeid in een echte ‘muziekfamilie’. Op achtjarige leeftijd is hij begonnen met het maken van muziek bij Slagwerkensemble Excelsior te Oostendorp, waar hij les kreeg van zijn grootvader, Wim van Norel. Later kreeg hij via de muziekschool Noord-West-Veluwe les van zijn oom Wibrand van Norel. Hij behaalde al zijn slagwerk-diplomas cum laude.

Na de muziekschool werd Tim toegelaten tot de vooropleiding van het ArtEZ conservatorium. Al op zijn dertiende kreeg hij privé-lessen van de hoofdvakdocenten. Na het behalen van zijn HAVO-diploma werd Tim aangenomen op het ArtEZ conservatorium in het 1e jaar Klassiek Slagwerk. Hij kreeg daar les van bekende namen, zoals Jan Wissink, Jan Roel Hamersma en Peter Prommel. Vervolgens heeft hij daar ook zijn Bachelor en Master diploma’s behaald. 

Tim is naast dirigent bij Prinses Margriet ook dirigent bij de slagwerkgroep Excelsior Oostendorp en is eveneens actief binnen het ArtEZ Slagwerk DUO en – TRIO. Hiermee doet hij mee aan competities in zowel binnen- als buitenland.