De Slagwerkgroep

De slagwerkgroep van CMV Prinses Margriet bestaat uit circa 15 jonge slagwerkers die zowel ritmische als melodische slagwerkinstrumenten bespelen. Er zijn melodische slagwerkinstrumenten, zoals marchingbells, vibrafoons, xylofoons, marimba’s en pauken. Daarnaast zijn er de niet-melodische slagwerkinstrumenten, zoals trommels, tom-toms, bongo’s, bekkens en vele kleine effecten-instrumenten.

De slagwerkgroep treedt samen met het fanfareorkest op tijdens concerten en straatoptredens, maar geeft af en toe ook eigen optredens. Daarnaast neemt ze deel aan concoursen, speciaal gericht op slagwerkensembles.

De Dirigent

De slagwerkgroep wordt sinds een aantal jaren op inspirerende en enthousiaste wijze gedirigeerd door Tim van Klompenburg. Tim is opgegroeid in een echte ‘muziekfamilie’. Op achtjarige leeftijd is hij begonnen met het maken van muziek bij Slagwerkensemble Excelsior te Oostendorp, waar hij les kreeg van zijn grootvader, Wim van Norel. Later kreeg hij via de muziekschool Noord-West-Veluwe les van zijn oom Wibrand van Norel. Hij behaalde al zijn slagwerk-diplomas cum laude.

Na de muziekschool werd Tim toegelaten tot de vooropleiding van het ArtEZ conservatorium. Al op zijn dertiende kreeg hij privé-lessen van de hoofdvakdocenten. Na het behalen van zijn HAVO-diploma werd Tim aangenomen op het ArtEZ conservatorium in het 1e jaar Klassiek Slagwerk. Hij kreeg daar les van bekende namen, zoals Jan Wissink, Jan Roel Hamersma en Peter Prommel.

Op 29 juni 2011 is Tim cum laude afgestudeerd, waardoor hij nu de titel ‘Bachelor of Music’ bezit. Op dit moment studeert hij verder aan het conservatorium voor zijn Master-degree, waarbij hij zich voornamelijk richt op Orkest-slagwerk. In 2011 won Tim van Klompenburg een stagebaan bij Het Gelders Orkest in Arnhem, middels een grote auditieronde.

Tim is eveneens actief binnen het ArtEZ Slagwerk DUO en – TRIO. Hiermee doet hij mee aan competities in zowel binnen- als buitenland.