Met Prinses Margriet terug in de tijd

Geplaatst op: 19-03-2018

Met ‘Prinses Margriet’ terug in de tijd

 

Tijdens het jubileumconcert van Christelijke Muziekvereniging ‘Prinses Margriet’ uit Rouveen-Staphorst werd het publiek meegenomen terug in de tijd.

 

Het orkest en de slagwerkgroep trapten gezamenlijk af met Song of Praise, een bewerking van psalm 150. 70 jaar geleden is de muziekvereniging opgericht en één van de eerste liederen die men toen speelde was psalm 150. Door middel van het spelen van deze bewerking gingen ze terug naar toen.

De jeugdslagwerkgroep, bestaande uit 6 enthousiastelingen met minimaal een A-diploma, lieten onder leiding van Tim van Klompenburg horen dat ze sinds de start van de jeugdslagwerkgroep in oktober 2017 al veel hebben geleerd.

 

Dit jaar was er geen apart optreden van het jeugdorkest onder leiding van Jennifer Krale. Jennifer heeft tijdens de repetitie van het jeugdorkest een aantal stukken ingestudeerd, die de muzikanten samen met het orkest ten gehore brachten. Zo kwam de bekende mars ‘Drumbo’ voorbij, het aanstekelijke ‘Tiritomba’ maar ook het stuk ‘Two Worlds’ uit Tarzan.

De slagwerkgroep liet onder andere van zich horen met ‘Eloïse’, ‘Valley of Nepal’ en ‘Lose Streiche.’ Voor dit laatste stuk waren de lyra’s afgestoft en lieten de melodische slagwerkers horen hoe het vroeger op straat klonk als de lyraband voorbijkwam.

 

Ook werden op deze avond onze sponsoren in het zonnetje gezet. Helaas was niet iedereen aanwezig, maar wij willen de volgende sponsoren hartelijk bedanken: kinderopvang MathilBuro de HaanR. Veijer BouwHuisman Bouw BVautobedrijf KorterinkKin TechniekKin-Boer MultimontageKin MachinesHarry Brakke Bouw & AdviesKlaas Boer BouwadviesTuinID Jarno Mussche StisoBKS Meubelen & Kage Reclame.

De slagwerkgroep sloot voor de pauze af met ‘Falling… in Love.’ Dit stuk zullen ze op zaterdag 21 april ten gehore brengen in het Schaffelaartheater te Barneveld. Hier worden de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) gehouden, waar de slagwerkgroep uit zal komen in de middenklasse.

 

Na de pauze was er een rol weggelegd voor ons oud-lid Jonathan de Weerd. Jonathan is beroepsmuzikant bij een symfonieorkest in Mönchengladbach, maar speciaal voor de 70e verjaardag van zijn eerste muziekvereniging bracht hij ‘Sorry’ ten gehore met de slagwerkgroep en ‘La Virgen de Macarena’ met het orkest. Ook liet hij samen met de andere trompettisten van zich horen tijdens ‘Trumpet Fiesta.’

 

Net als voorgaande jaren had het publiek de gelegenheid om in de pauze een lot te kopen voor de verloting. Ook dit jaar waren er weer veel prijzen, beschikbaar gesteld door de plaatselijke ondernemers. Wij willen u allen nogmaals bedanken voor het beschikbaar stellen van de prijs.

 

De slagwerkgroep zal zich verder gaan voorbereiden op het ONSK op zaterdag 21 april, het orkest bereidt zich voor op het Dedemfestival op zaterdag 23 juni in Dedemsvaart. Daarnaast zijn we natuurlijk van de partij bij diverse straatoptredens in de regio.

Copyright 2014 Muziekvereniging Prinses Margriet alle rechten voorbehouden