5 geslaagde muzikanten bij CMV Prinses Margriet!

Geplaatst op: 30-08-2019

5 geslaagde muzikanten bij CMV Prinses Margriet!

 

Christelijke Muziekvereniging Prinses Margriet heeft er weer 5 geslaagde muzikanten bij: begin juli deden er 5 muzikanten A- of B- examen en ze zijn allemaal geslaagd!

 

Deze leerlingen hebben hun muzieklessen gevolgd via de eigen opleiding van de muziekvereniging. Wanneer je muziekles volgt, krijg je te maken met examens. Het eerste diploma wat je kunt halen is het A-diploma. Binnen Prinses Margriet mag je dan naar de jeugdslagwerkgroep of het jeugdorkest. Hierna ga je door voor je B-diploma, wat toegang verleent tot het A-orkest of de slagwerkgroep. Als je daarna verder gaat met muziekles, kun je zelfs je C- en/of D-diploma behalen.

 

Op donderdag 29 augustus zijn de 5 geslaagden in het zonnetje gezet. Dit jaar zijn er 4 leerlingen geslaagd voor hun A-diploma. Dat zijn: Jurre Erkens (trombone), Loïs Kompagnie (altsaxofoon), Sam Korterink (slagwerk) en Susan Lindenholz (altsaxofoon). Lieke Schra behaalde het B-diploma (trompet).


Wegens de bezuiniging op cultuuronderwijs eind 2012, zag de muziekvereniging zich genoodzaakt een alternatief voor de veel te dure lessen aan te bieden. Eind juli 2013 lanceerde CMV Prinses Margriet haar eigen opleiding, waarbij de lessen verzorgd worden door de docenten van het Docentencollectief Scala uit Meppel. De muziekopleiding wordt mede mogelijk gemaakt door Klaas Boer bouwadvies, Stiso Isolatiewerken, Boertjes makelaardij & hypotheken en onze hoofdsponsor Rouveen Kaasspecialiteiten. Dankzij de steun van onze sponsoren blijft Prinses Margriet in de gelegenheid om een betaalbare muziekopleiding aan te bieden.

 

Heeft u of uw kind interesse in het bespelen van een instrument? Kijk dan eens op de website www.cmvprinsesmargriet.nl of vraag de informatiebrochure aan via jeugdcoordinator@cmvprinsesmargriet.nl

 

 

 

 

 

 

Rouveen Kaasspecialiteiten

Boertjes Makelaardij & Hypotheken

Buro de Haan

Stiso Isolatiewerken

Klaas Boer bouwadvies

De Boer Ingenieursbureau

Domein Installatietechniek

Slager Industriƫle Dienstverlening

Kin Machines

Mathil Kinderopvang

Groothuisbouw

Garage Korterink

Tuin ID Jarno Mussche

Steengoed ID

R. Veijer Bouw

Kin Techniek

Poortman Makelaars

KaGe Reclame

Kin & Boer - Multimontage

Hoeve Advies

Harry Brakke bouw & advies

G&A Computers

De Witte montage

Bisschop tapijt

Boer Staphorst

BKS meubelen

Copyright 2014 Muziekvereniging Prinses Margriet alle rechten voorbehouden