Historie

Na de Tweede Wereldoorlog is er in Rouveen behoefte aan een eigen muziekvereniging. Na een gastoptreden van de Broederband uit Nieuwleusen mopperen de inwoners van Rouveen dat het ontbreekt aan een eigen fanfare. Na een aantal informele vergaderingen vindt de officiële oprichtingsvergadering plaats op 19 januari 1948 in het toenmalige Café Kruidhof. Op dezelfde dag viert Prinses Margriet haar vijfde verjaardag, wat ertoe leidt dat de muziekvereniging wordt vernoemd naar de prinses.

Het eerste concours waaraan CMV Prinses Margriet deelneemt, is een muziekconcours in 1951 te Emmen. Er worden twee derde prijzen behaald, een matige prestatie. Men laat de moed echter niet zakken en in 1955 vertrekt men naar een concours in Nieuw Amsterdam. Er wordt duidelijk progressie gemaakt, want de muziekvereniging keert terug met twee ‘dikke’ tweede prijzen. Het deelnemen aan concoursen wordt een vaste gewoonte van de muziekvereniging. De vereniging mag inmiddels trots zijn op een rijk gevulde prijzenkast met vele eerste prijzen en de daaruit volgende promoties.

Eind jaren zeventig wordt de muziekvereniging uitgebreid met een drumband. Onder leiding van Dick van de Wijngaard worden een aantal inwoners opgeleid tot tamboer. Momenteel beschikt CMV Prinses Margriet over een volledige slagwerkgroep, waarin zowel ritmische als melodische instrumenten zijn vertegenwoordigd. Het fanfareorkest en de slagwerkgroep treden regelmatig samen op. Tijdens straatoptredens wisselen het fanfareorkest en de slagwerkgroep elkaar af, maar ze brengen ook gezamenlijke nummers ten gehore.

Op 19 januari 1998 vierde CMV Prinses Margriet haar 50e verjaardag. Ter gelegenheid van dit jublieum werd een jubilieumboek uitgegeven genaamd ‘Muziek an Diek’. In dit boek wordt uitgebreid ingegaan op de ontstaansgeschiedenis van de muziekvereniging en de plaats van de vereniging binnen het dorp.

Rouveen Kaasspecialiteiten

Boertjes Makelaardij & Hypotheken

Buro de Haan

Stiso Isolatiewerken

Klaas Boer bouwadvies

De Boer Ingenieursbureau

Domein Installatietechniek

Slager Industriƫle Dienstverlening

Kin Machines

Mathil Kinderopvang

Groothuisbouw

Garage Korterink

Tuin ID Jarno Mussche

Steengoed ID

R. Veijer Bouw

Kin Techniek

Poortman Makelaars

KaGe Reclame

Kin & Boer - Multimontage

Hoeve Advies

Harry Brakke bouw & advies

G&A Computers

De Witte montage

Bisschop tapijt

Boer Staphorst

BKS meubelen

Copyright 2014 Muziekvereniging Prinses Margriet alle rechten voorbehouden