Het Fanfareorkest

Het fanfareorkest is het grootste onderdeel van CMV Prinses Margriet en telt circa 45 leden. Een fanfare is een muziekgezelschap dat bestaat uit koperblazers en slagwerk, aangevuld met saxofoons.

Van oudsher staat CMV Prinses Margriet bekend als een fanfare die musicerend op de maat van de muziek door de straten trekt bij feestelijke gebeurtenissen. Hoewel CMV Prinses Margriet nog steeds bekend staat om haar uitstekende straatoptredens, is het fanfareorkest inmiddels ook ontwikkeld tot een volwaardig concertorkest.

De Dirigent

Het fanfareorkest wordt momenteel op enthousiaste en vakkundige wijze gedirigeerd door Marten van der Wal. Marten is zijn muzikale loopbaan begonnen in het Friese dorpje Wons, waar hij geboren is. Hij werd er lid van de plaatselijke vereniging en begon met muziekles op cornet, maar stapte al snel over naar de bugel. Op jonge leeftijd speelde Marten bugel in verschillende regionale orkesten, waaronder de Wonseradeelkapel en het Friesch Koper Orkest. 

Na de middelbare school is Marten overgestapt naar trompet en ging hij naar het conservatorium. Op de trompet is hij gedurende een groot aantal jaren actief geweest, onder andere als solo trompettist in het Frysk Fanfare Orkest. 

In de jaren die volgden haalde Marten zijn diploma voor Docerend Musicus Trompet en zijjn Einddiploma Hafabra-directie. 

Marten is dirigent geweest bij verschillende orkesten in de HaFaBra-wereld. Momenteel is hij ook dirigent bij fanfare Soli Deo Gloria in Heerde, fanfare Soli Deo Gloria in Ommen en Harmonie Prinses Juliana Beekbergen.

Daarnaast is hij werkzaam als graveur/redacteur voor verschillende muziekuitgeverijen en componisten.