Het Fanfareorkest

Het fanfareorkest is het grootste onderdeel van CMV Prinses Margriet en telt circa 45 leden. Een fanfare is een muziekgezelschap dat bestaat uit koperblazers en slagwerk, aangevuld met saxofoons.

Van oudsher staat CMV Prinses Margriet bekend als een fanfare die musicerend op de maat van de muziek door de straten trekt bij feestelijke gebeurtenissen. Hoewel CMV Prinses Margriet nog steeds bekend staat om haar uitstekende straatoptredens, is het fanfareorkest inmiddels ook ontwikkeld tot een volwaardig concertorkest.

De Dirigent

Het fanfareorkest wordt momenteel op enthousiaste en vakkundige wijze gedirigeerd door Erik van der Weerd. Erik is op achtjarige leeftijd begonnen met het spelen van bugel binnen de plaatselijke muziekvereniging te Wezep. Daarna is hij overgestapt op spelen van trompet. Al gauw kwam hij als eerste trompettist terecht in het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en het Regionaal Symfonie Orkest (tegenwoordig Jeugd Orkest Nederland).

Erik heeft een opleiding gevolg aan conservatoria te Zwolle en Hilversum (tegenwoordig Amsterdam). Hij is daar afgestudeerd in drie studierichtingen (zogenaamde hoofdvakken):
– trompet klassieke muziek (tevens piccolo-trompet)
– trompet lichte muziek (trompet / bugel)  
– directie harmonie / fanfare / brassband  

Hij heeft inmiddels opgetreden met diverse orkesten/bands waaronder het Metropole Orkest, Ronduit Praiseband EO, de Amerikaanse gospelband van Ron Kenoly in de Amsterdam Arena en diverse bigbands. Daarnaast heeft hij diverse Opwekkings CD’s ingespeeld.

Erik van der Weerd heeft onder andere samengewerkt met artiesten als Lee Towers, Cor Bakker, Joke de Kruijf, Tony Neef, Ernst Daniël Smid, Ben Cramer en Linda Wagenmaker. Met middelbare schoolorkesten/-koren heeft hij projecten gedaan in Berlijn, Dresden, Konstanz, Leipzig (Duitsland) en Czluchow (Polen).
 
Momenteel is hij naast dirigent van CMV Prinses Margriet verbonden aan Scala Centrum voor de Kunsten als docent klein koper en coördinator voor de harmonie/fanfare/brassband/malletbands.