Erelidmaatschap Roelof Huisman

Volle sporthal voor jarige muziekvereniging

 

Zaterdagavond 24 februari kon Christelijke Muziekvereniging Prinses Margriet eindelijk haar 75 (+ 1) jarig jubileum vieren, met een jubileumconcert in de Sporthal te Staphorst.

Dit concert stond gepland voor 2023, maar is toen door verschillende omstandigheden uitgesteld. De vereniging is blij dat het jubileum nu alsnog gevierd kon worden, met bijna 500 bezoekers!

Het was een afwisselende avond, waarop orkest en slagwerkgroep apart van zich lieten horen, maar na de pauze speelden de 2 onderdelen alles gezamenlijk. Allerlei muziekstukken uit de afgelopen 75 jaar kwamen voorbij, waaronder Song of Praise (een bewerking op Psalm 150), Let it Go uit de film Frozen en Ladada van zanger Claude. In juni 2023 hield de vereniging een reünie voor leden en oud-leden en naar aanleiding van deze reünie waren er tijdens het concert enkele oud-leden die een paar nummers meespeelden.

Deze avond lieten ook de jeugdslagwerkgroep en het jeugdorkest van zich horen. Voor veel van deze jonge muzikanten het eerste optreden met de vereniging. De jeugdslagwerkgroep en het jeugdorkest lieten apart van zich horen, maar ook gezamenlijk met het nummer ‘Want muziek is cool’ want samen muziek maken is toch het allerleukste wat er is?!

Door de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen (OBM) werd de vereniging verrast met een verzilverde medaille, oorkonde en een cadeaubon voor aanschaf van een muziekstuk, die door de voorzitter van de OBM, Jack Stolp, werden uitgereikt.

Tijdens de afsluiting van de avond zaten er bijna 70 muzikanten op het podium, die gezamenlijk het nummer Multicolor ten gehore brachten.

De vereniging kijkt terug op een geslaagd jubileumconcert en kijkt alvast vooruit naar het Zomeravondconcert, dat gepland staat op zaterdag 29 juni in het Dorpspark te Rouveen.