Nieuwe voorzittter CMV Prinses Margriet

Op dinsdag 30 januari 2024 hield Christelijke Muziekvereniging Prinses Margriet haar jaarlijkse ledenvergadering.

Zoals elk jaar wordt het wel en wee van de vereniging besproken. Er werd teruggekeken op het afgelopen jaar met als hoogtepunten het Strauss Concert in schouwburg Ogterop, het slagwerkconcert samen met Excelsior Oostendorp en deelname aan het Grootste Vrijheidskoor van Nederland, georganiseerd door de werkgroep 75 jaar bevrijding Staphorst-Rouveen.

Op de ledenvergadering werd er afscheid genomen van Berwout Russcher als voorzitter. Hij geeft de voorzittershamer door aan Egbert Kloppenburg. Ook werd er afscheid genomen van Tim Krale als bestuurslid. Zijn plek in het bestuur wordt ingenomen door Eslie Hilboezen. Tim zal voorlopig nog wel aanblijven als penningmeester.

Daarnaast werd op deze avond een jubilaris gehuldigd. Dit jaar mocht Jeannette Korterink het speldje voor 12,5 jaar muzikant in ontvangst nemen. Zij ontving de bronzen speld, een oorkonde en een bos bloemen.

Ook werd er alvast vooruitgekeken naar de rest van dit muziekjaar. Op zaterdag 24 februari vindt het (uitgestelde) jubileumconcert plaats, in de Sporthal te Staphorst. Het orkest onder leiding van Marten van der Wal en de slagwerkgroep onder leiding van Tim van Klompenburg zijn al volop aan het repeteren om er een bijzondere avond van te maken! Het concert begint om 19.30 uur, zaal is open vanaf 19.00 uur.