Slimmer worden door muziek maken?!

Wist u dat musicerende mensen een betere verbinding hebben tussen de linker hersenhelft (spraak en intellect) en de rechter hersenhelft (gevoelstoestand) dan niet-musicerende mensen? (bron: KNMO Kenniscentrum Jeugd) Er zou hierdoor dus gezegd kunnen worden dat je van muziek maken slimmer wordt, wie wil dat nou niet?
 
CMV Prinses Margriet is een muziekvereniging met een fanfareorkest, een slagwerkgroep en verschillende jeugd-/opleidingsgroepen. Al na één jaar speel je mee bij één van deze opleidingsgroepen en leer je samen spelen met anderen.
 
Hoe gaat dat dan? Zodra je je aanmeldt bij CMV Prinses Margriet krijg je de mogelijkheid om een instrument te kiezen en op dit instrument een proefles te volgen. Na deze proefles volg je lessen bij een gediplomeerde docent van ons eigen docentencollectief. Deze docenten komen op locatie (in Rouveen of Staphorst), zodat je altijd dicht bij huis les hebt. Zelf een instrument aanschaffen hoeft niet, je krijgt deze in bruikleen. Na één jaar mag je meedoen met het opleidingsorkest of de jeugdslagwerkgroep. Dat wil jij toch ook?
 
Dat kan! Neem contact met ons op door te mailen naar jeugdcoordinator@cmvprinsesmargriet.nl of neem een kijkje op onze (vernieuwde) website: cmvprinsesmargriet.nl. Een privébericht achterlaten via Facebook of Instagram kan ook, wij zorgen dan dat het bij de goede persoon terecht komt.
 
Een kijkje komen nemen bij één van de repetities kan ook! Weet je nog niet precies welk instrument je wilt spelen? Dan is dit de kans om meerdere instrumenten uit te proberen! De jeugdslagwerkgroep repeteert op maandagavond van 18.45 uur tot 19.30 uur, de slagwerkgroep van 19.30 uur tot 21.30 uur. Op donderdagavond repeteert het leerlingen- en jeugdorkest van 19.00 uur tot 19.45 uur en de repetitie van het orkest is aansluitend van 19.45 uur tot 21.45 uur. Alle repetities vinden plaats in de hal van het MCR, Korte Kerkweg 23 in Rouveen. (De ingang is aan de voorkant, tegenover de parkeerplaats van SC Rouveen)